Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan Zabıta’dan “Sakatat et” operasyonu

Seyhan Zabıta’dan “Sakatat et” operasyonu

Seyhan Zabıta’dan “Sakatat et” operasyonu

Seyhan Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri Fevzipasa Mahallesi’nde kepengi kapali olarak ruhsatsiz olarak üretim yapan isletmede sagliksiz oldugu tespit edilen 1,5 ton “sakatat et” ele geçirildi. Yapilan incelemede “Sakatat et”lerin; COVID-19’a iyi geldigi iddiasiyla ragbet gören “kelle” ve “paça çorba” olarak vatandasa satilmasi için Istanbul ve Izmir’e gönderilecegi belirlendi. 

 

OPERASYONDA ILK TESPIT: HIJYEN KURALLARINA UYMAMA, KÖTÜ GÖRÜNTÜ VE KOKU

Seyhan Belediyesi Zabita Müdürlügü Ekipleri, toplum sagliginin korunmasi amaciyla düzenli olarak gerçeklestirdikleri denetimler çerçevesinde bu kez ruhsatsiz, hijyen kurallarina uyulmayan mekanda “sakatat et” üretimi yapan is yerine operasyon yapti. Fevzipasa Mahallesi, Vefa Caddesi üzerinde kepengleri kapali is yerine Seyhan Belediyesi’ne bagli Saglik Müdürlügü ekibi, Gida Mühendisi ve Veterinerle birlikte Il ve ilçe Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ekipleri esliginde yapilan operasyonda ilk etapta kötü görüntü ve koku ile hijyen kurallarina uyulmadigi tespit edildi.

 

ARASTIRMA SONUNDA; IS YERI RUHSATSIZ, ETLER SAGLIKSIZ ÇIKTI

Seyhan Belediyesine bagli Zabita, Gida Mühendisi, Veteriner ile Il ve ilçe Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ekipleri yaptiklari ayrintili denetimlerde, is yerinin ruhsatsiz, yaklasik 1,5 ton sakatat etin sagliksiz ve çalisma sartlarinin hijyen kurallarina ve çalisma yönetmeligine uymadigini tespit etti. Is yerine ceza kesilirken, 1,5 ton sagliksiz “Sakatat Et”e el konuldu. “Kelle” , “Paça çorba” ve sucuk yapilan ürünlerinden olusan koyun baslari ve etler zabita tarafindan götürülerek imha edildi.  Is yeri de mühürlenerek faaliyeti durduruldu.

 

AKAY “TOPLUM SAGLIGIYLA OYNAYANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAGIZ”

COVID-19 salginin da hizmetleri, halk sagligi öncelikli gerçeklestirdiklerini belirten Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Siki sekilde yaptigimiz imalathane ve is yeri denetimleriyle de toplum sagligiyla oynayanlara göz açtirmayacagiz. Denetimlerimiz araliksiz seklide sürdürülecek.”dedi.  Zabita birimlerinin periyodik denetimlerinde tespit ettigi sagliksiz üretim yapan imalathaneyi mühürledigini ifade eden Baskan Akay söyle konustu;

 

“SAGLIKSIZ SAKATAT ÜRÜNLER ISTANBUL VE IZMIR’E GÖNDERILECEKTI”

“Hijyen kurallarina uymayarak halk sagligini tehdit eden üretim yapan is yerinin faaliyeti durduruldu. Bu is yerinde COVID-19’a iyi geldigi söylenen ve talebi artan kelle-paça çorba için sakatat et üretiliyordu. Bu sagliksiz ürünleri, ele geçirmemis olsaydik Istanbul ve Izmir’e gönderileceklerini ögrendik. Bu nedenle basta Adanali hemsehrilerimiz olmak üzere Istanbul ve Izmir’de yasayan yurttaslarimizin sakatat ürünleri tüketirken seçici olmalarini öneriyorum.”

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli